Technika i motoryzacja

Jaki sprzęt przyspieszy wypiekanie chleba?

Opublikowano: 19 października 2019 o 11:25   /   przez   /   komentarze (0)

Praca w piekarni to wiele wyzwań! Trzeba zadbać o jakość produktów, opłacalność produkcji oraz jej tempo. Klienci mają coraz większe wymagania dotyczące kupowanych wyrobów i coraz chętniej sięgają po wyroby z małych, lokalnych piekarni. Wzrastająca liczba klienów oznacza jednak, że trzeba produkować po prostu więcej. Aby sprostać tym wymaganiom i zapewnić świeże pieczywo w możliwie wydajny sposób, warto zainwestować w odpowiedni sprzęt.  

Sprzęt niezbędny w nowoczesnej piekarni

Odpowiedniej jakości sprzęt gastronomiczny pomoże przyspieszyć produkcję, bez utraty zalet produktu. Warto więc zainwestować w wysokiej klasy pomoce. Mieszarka do ciasta to nie tylko większy komfort pracy – jest wręcz nieodzowna w miejscach, gdzie istnieje spore zapotrzebowanie na ciasto. Przygotowuje ona dużą ilość ciasta w stosunkowo krótkim czasie, wyrabiając je dużo dokładniej niż za pomocą tradycyjnych metod i może być zastosowane właściwie do każdego rodzaju ciasta. Zapewnia nie tylko idealnie ugniecenie ciasta, ale też jego odpowiednie napowietrzenie, dzięki czemu rośnie i wypieka się bardziej równomiernie. 

Maszyny od polskiego producenta

Warto zwrócić uwagę na rodzimej produkcji maszyny IBIS – jako pierwszy polski pro­ducent sprzętu dla gastronomii wprowadził na rynek nowoczesne mieszarki spiral­ne, będące obecnie najbardziej popular­ne w branży piekarskiej. Ma w swojej ofercie bardzo szeroką gamę innych profesjonalnych urządzeń. Wykonane są z wysokiej jakości materiałów, gwarantujących długą żywotność i niezawodność sprzętu.

Komentarze (0)

Napisz komentarz

Komentarz
Podpis Adres e-mail Strona WWW

cztery + sześć =