Polecamy

Dlaczego nie poparzymy się wrzątkiem trzymanym w szklance termicznej?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Niedawno na rynku pojawiły się nowoczesne i tajemnicze szklanki termiczne, które utrzymują ciepłotę napoju, jednocześnie uniemożliwiając poparzenie podczas chwytania produktu. Na czym polega fenomen tego rozwiązania i jakimi właściwościami się cechuje? Poznaj wspaniałe rozwiązanie zarówno dla smakoszy kawy, choć nie tylko dla nich.

Piję tak, jak lubię

Podwójne ścianki szklanki izolują temperaturę płynu w taki sposób, by ta nie przedostała się na zewnętrzną warstwę. Powoduje to, że szklanka przez cały czas utrzymuje temperaturę pokojową, co chroni nas przed poparzeniem. Dlaczego? Najważniejszym elementem tej konstrukcji jest dodatkowa ścianka (obie wykonane ze szkła borokrzemowego). Za jej sprawą produkt zyskuje właściwości izolacyjne.

Przyglądając się budowie szklanki, można dostrzec, że pomiędzy dwiema jej częściami znajduje się wolna przestrzeń. To nie tylko estetyczny zabieg, ale również poduszka powietrzna, która zabezpiecza naczynie przed utratą temperatury. Warstwa izolacyjna zabezpiecza przed nagrzaniem się napoju i nieprzyjemnym poparzeniem się.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Body leasing – czym jest i czy warto go zastosować w swojej firmie?
Body leasing – czym jest i czy warto go zastosować w swojej firmie?
Coraz trudniej jest przedsiębiorstwom działającym na współczesnym rynku prowadzić rekrutację nowych pracowników. Jest to proces bardzo często wymagający poświęcenia dużej […]
Gdzie na kajaki w Polsce? Jaką rzekę wybrać dla średnio-zaawansowanych?
Masz już za sobą pierwsze spływy kajakowe? Zakochałeś się w tej formie aktywności? Dopiero wróciłeś, a już zastanawiasz się gdzie […]
Jak sprawić aby nasz sklep internetowy generował zyski?
Jak sprawić aby nasz sklep internetowy generował zyski?
Innowacyjne firmy coraz częściej decydują się na uruchomienie działalności również w internecie. Warto mieć bowiem na uwadze, że z roku […]
Ostatnie wpisy