Praca w piekarni to wiele wyzwań! Trzeba zadbać o jakość produktów, opłacalność produkcji oraz jej tempo. Klienci mają coraz większe wymagania dotyczące kupowanych wyrobów i coraz chętniej sięgają po wyroby z małych, lokalnych piekarni. Wzrastająca liczba klienów oznacza jednak, że trzeba produkować po prostu więcej. Aby sprostać tym wymaganiom i zapewnić świeże pieczywo w możliwie wydajny sposób, warto zainwestować w odpowiedni sprzęt.
Odpowiedniej jakości sprzęt gastronomiczny pomoże przyspieszyć produkcję, bez utraty zalet produktu. Warto więc zainwestować w wysokiej klasy pomoce. Mieszarka do ciasta to nie tylko większy komfort pracy – jest wręcz nieodzowna w miejscach, gdzie istnieje spore zapotrzebowanie na ciasto. Przygotowuje ona dużą ilość ciasta w stosunkowo krótkim czasie, wyrabiając je dużo dokładniej niż za pomocą tradycyjnych metod i może być zastosowane właściwie do każdego rodzaju ciasta. Zapewnia nie tylko idealnie ugniecenie ciasta, ale też jego odpowiednie napowietrzenie, dzięki czemu rośnie i wypieka się bardziej równomiernie.
Warto zwrócić uwagę na rodzimej produkcji maszyny IBIS – jako pierwszy polski producent sprzętu dla gastronomii wprowadził na rynek nowoczesne mieszarki spiralne, będące obecnie najbardziej popularne w branży piekarskiej. Ma w swojej ofercie bardzo szeroką gamę innych profesjonalnych urządzeń. Wykonane są z wysokiej jakości materiałów, gwarantujących długą żywotność i niezawodność sprzętu.