Istnieje wiele pomysłów i inspiracji na urządzenie restauracji zgodnie z najnowszymi trendami. Obecnie dużą popularnością cieszą się przestronne wnętrza loftowe, które stwarzają poczucie oryginalności, a także zachęcają do otwarcia kuchni na salę dla gości. W ten sposób osoby przebywające w restauracji mogą zobaczyć proces przygotowywania dań. Ciekawym pomysłem jest zastosowanie przeszkleń zamkniętych w metalowe ramy. To bardzo praktyczne rozwiązanie, ponieważ pozwala wyznaczyć zamkniętą przestrzeń, np. do organizowania imprez zamkniętych.
Elementem wyposażenia mogą być żywe rośliny, które nadają ciekawy klimat, zwłaszcza w industrialnych, surowych wnętrzach. W modzie są rośliny egzotyczne, ale także te rodem z PRL. Liczy się również styl eko, który w przypadku wnętrzarstwa oznacza m.in. meble z recyklingu. Pomysłów jest naprawdę wiele. Więcej informacji na temat gastronomii, wyposażenia, aranżacji, ale przede wszystkim gotowania można znaleźć na stronie http://ouichef.pl.