Przedsiębiorczość i gospodarka

Jaki grill wybrać do gastronomii?

Opublikowano: 5 kwietnia 2018 o 10:44   /   przez   /   komentarze (0)

Prowadząc swoją firmę gastronomiczną warto pomyśleć o zaopatrzeniu swojej kuchni w grilla. Zwłaszcza jeśli prowadzimy tak zwaną gastronomię letnią. Dzięki zakupie urządzenia grillującego zwiększymy ilość zleceń, ponieważ dojdą nam zlecenia w charakterze cateringu na różnego rodzaju imprezach na wolnym powietrzu. Wzrośnie również wydajność naszej kuchni, przekąski z grilla możemy szybko przyrządzić i cieszą się uznaniem.

Zalety grilla rolkowego

Zacznijmy od tego czym jest taki grill. Jest to urządzenie grillujące które zamiast rusztu wyposażone jest w obracające się rolki nagrzewane gazem lub prądem, a następnie temperatura przekazywana jest na kiełbaski podgrzewając je. Zaletą takich grilli jest to, że praktycznie nie da się niczego przypalić. Jeśli chcemy specjalizować się w przyrządzaniu hot dogów lub kiełbasek taki grill będzie idealnym rozwiązaniem. Jest to bardzo wydajne urządzenie, często stosowane na stacjach benzynowych. Należy też wspomnieć, że urządzenie dzięki swojej specyfice pracy jak bardzo łatwe w obsłudze i nie trzeba mu poświęcać dużo czasu. Grill rolkowy jest bardzo bezpieczne, możemy go używać bez większych obaw o oparzenia.

Grille rolkowe są bardzo popularne zarówno w małych jak i dużych punktach gastronomicznych. Ceny grillów zaczynają się od ośmiuset złotych, a kończą nawet na kilku tysiącach. Kwota jaką musimy wydać na opiekacz zależna jest od jego wielkości, wydajności oraz producenta jakiego wybierzemy. Zakupu możemy dokonać w sklepie stacjonarnym lub przez internet z dostawą do naszej restauracji.

Duży wybór sprzętu gastronomicznego znajdziesz na przykład w sklepie Instanco.

Komentarze (0)

Napisz komentarz

Komentarz
Podpis Adres e-mail Strona WWW

8 + 17 =